úterý 26. ledna 2016

Zapojte se do Ukliďme Česko 2016!

Co budete dělat 16. dubna 2016? Ještě nevíte? Není vám lhostejné, co se děje ve vašem okolí? Nebaví vás nečině přihlížet a čekat, až někdo problém vyřeší? Pak tu máme příležitost právě pro vás. Letos se uskuteční už třetí ročník dobrovolnického úklidu pod vedením organizace Ekosmák. Tento úspěšný projekt se zaměřuje na odstraňování černých skládek a nepořádku v přírodě naší republiky. V loňském roce během jediného dne odstranilo 31 061 dobrovolníků z naší přírody 1 022 tun odpadu. 


Jak se můžete zapojit?

Webová stránka uklidmecesko.cz nabízí svým návštěvníkům hned několik možností. Úklid můžete podpořit v rámci vaší firmy, školy a poskytnout mu mediální podporu tím, že budete na tuto událost odkazovat na svých webových stránkách a na facebooku. Pomůžete tím nejen k hledání nových dobrovolníků, ale také k rozšíření povědomí o tom, že odpad patří do popelnic a kontejnerů. Odhazování pytlů s odpadky do volné přírody je bezohledné a hloupé. Že to musí vědět každý? Jak se zdá, stále tomu tak není. Tímto zdravím onoho myslitele, který u nás v obci neustále odhazuje svůj odpad pod most ke korytu potoka, když 100 metrů od onoho místa jsou přistavené kontejnery na odpad. Les není vaše soukromá skládka, kolego. 

Pokud patříte mezi ty, kteří se neštítí špinavé práce, můžete se zaregistrovat jako dobrovolník a připojit se k některému z lokálních úklidů. Zdá se vám, že ve vašem okolí je černá skládka, která by zasloužila odstranit, a na webových stránkách se zatím neobjevil nikdo, kdo by se zabýval nepořádkem ve vaší obci? Nevadí. Zdokumentujte zaneřáděnou přírodu a nahrajte fotografie na stránku mapující černé skládky na našem území. 

Stále vám to nestačí? Zaregistrujte se jako pořadatel, vytvořte událost a společně s vašimi přáteli, zastupiteli obce a místními spolky se do toho pustě sami. Naplánujete svůj úklid, propagujte ho a poskládejte svůj tým dobrovolníků. Projekt Ukliďme Česko a jeho partneři vám poskytnou mediální i materiální podporu. Veškeré novinky se dozvíte na facebookovém profilu projektu.



Jak to vypadalo loni u nás si můžete přečíst  v tomto článku. 







Žádné komentáře:

Okomentovat