čtvrtek 4. prosince 2014

Předvánoční...

  





  Přiznávám se bez mučení, že mě také letos dostihla vánoční nálada, a tak se postupně propracovávám přípravami, úklidem a nákupem dárků, které raději kupuji několik měsíců dopředu, abych se vyhnula největšímu obchoďákovému šílenství, které nesnáším, jak víte z předloňského článku. Bůh žehnej člověku, který vymyslel internetové obchody. :D Zároveň se ale blíží první zkouškové na navazujícím magisterském studiu, takže obvykle pobíhám od pekáčů k počítači, od trouby ke skriptům a při uklízení kroužím po pokoji s hadrem, leštěnkou a hromádkou poznámek z přednášek. Momentálně se prokousávám učebnicí dějin žurnalistiky, kterou se mi konečně podařilo zapsat jako vedlejší obor studia. Kdo ví, jak jsem byla poslední tři roky zoufalá, že mi školní systém neumožňuje zapsání předmětů z tohoto oboru, ten pochopí, jak moc jsem nadšená. Hurá, konečně se někam pohneme! Příští týden mě čekají dvě prezentace, test a dopsání tří domácích úkolů, které spočívají ve vyhodnocování číselných údajů z fiktivních dotazníků a měření. Čím jsem Vám chtěla sdělit, že toho mám teď trochu moc. 


  Ale nechme školu školou. Zítra se chystám na menší nákup do Ikei (pořád nevím, jak se ten název správně skloňuje), protože jsem došla k názoru, že nezbytně nutně potřebuji svíčky s vůní mandarinek a kokosu a pár dalších drobností. Možná, že se konečně odhodlám i k nákupu skleniček na víno, které už tam mám vyhlídnuté asi dva roky. Nesmějte se! Proč jsem si je nekoupila už dávno? Kromě toho, že jsou ty skleničky perfektní, jsou také od už pohledu velice křehké, proto nad nimi vždy nešťastně stojím a přemýšlím, jak je hromadnou dopravou přetransportovat domů tak, aby zůstaly v jednom kuse a nevysypala jsem doma z tašky skleněnou drť.





Jak se těšíte na Vánoce Vy? 
Plánujete něco na letošní Silvestr?

2 komentáře:

  1. mňa tento rok nejak tá pravá vianočná nálada nechytá, neviem či je to školou (maturity) alebo tým, že stále nie a nie napadnúť aspoň trošku snehu. Tento rok to veľmi rýchlo ubieha, pritom vždy som odpočítavala dni do Vianoc a teraz mám pocit, akoby sa blížili nezastaviteľným tempom.
    Tie obchody narvané plné ľuďmi neznášam tiež, to asi každý, alebo aj vianočné trhy, kde ma už ľudia radšej udupú, než aby chvíľu počkali. :D
    Ale teším sa na Vianoce, ako vždy, pretože Vianoce sú najkrajším obdobím roka. Milujem, keď si sadnem pred TV, pozerám rozprávky a napchávam sa všetkým možným, že mám po sviatkoch všetkého už po krk. :D
    Silvester strávim ako minulý rok s priateľom, takže uvidíme, čo vymyslíme.
    Prajem pekné sviatky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tenhle týden objevila další "rizikové místo." Kupovala jsem si něco přes e-shop a nechala jsem si to poslat na Uloženku. Měla jsem v plánu, že si to vyzvednu ještě před tím, než půjdu do školy na zkoušku. Tak přijdu do obchodu, kde má Uloženka výdejní místo, a tam fronta... tak šíleně veliká fronta, že jsem myslela, že tam budu slavit Vánoce, Silvestr a možná i Velikonoce. :D Na pohádky se taky těším, to je na celých svátcích to nejlepší. :) Taky přeji krásné Vánoce. ;)

      Vymazat