středa 19. srpna 2015

Pomáhejte (s) humorem!

Už máte svůj klaunský nos? Tak by se dal uvést projekt spadající pod Konto Bariéry známé české Nadace Charty 77.


Nadace Charty 77 byla založena ve Švédsku v roce 1978 po převzetí místního kulturního ocenění Monismanien. Dnes působí na našem území již několik let jako zavedená nezisková organizace, která poskytuje své příspěvky potřebným lidem s problémy ve zdravotní a sociální oblasti. Kromě toho se věnuje také ochraně lidských práv hendikepovaných osob. Hlavním pilířem nadace je projekt Konto Bariéry, který funguje přes dvacet let a spojuje desetitisíce dárců. Více o nadaci a jednotlivých projektech, do kterých se můžete zapojit i vy, si můžete přečíst na příslušných webových stránkách.

Červený nos symbolem pomoci

Symbolika červených klaunských nosů, které u nás pomáhají financovat projekty zaměřené na podporu hendikepovaných osob, vznikla v rámci britského projektu Comic Relief, který je v současnosti největším charitativním projektem ve Velké Británii. Přispět do programu Red Nose Day je něčím, co se mezi tvůrci považuje za prestižní záležitost. Česká verze projektu Pomáhej (s) humorem probíhá již několik let prostřednictvím prodeje červených klaunských nosů a také vysíláním zábavného televizního pořadu. Ten letos můžete shlédnout v živém vysílání v sobotu 25. září ve 21.30 na ČT1. V rámci pořadu uvidíte známé české baviče, jakými jsou například Jiří Lábus, Eva Holubová, Oldřich Kaiser, Vojtěch Dyk či Tatiana Vilhelmová. A těmito velikány české scény výčet hostů zdaleka nekončí.


A jak jste na tom vy? Že ještě nemáte svůj vlastní červený nos? Potom není nic jednoduššího, než je rychlá návštěva některé z poboček knihkupectví Neoluxor či lékárny dr. Maxe, kde můžete s humorem obětovat 50 korun z vaší peněženky pro pomoc těm, kteří to potřebují.

3 komentáře:

  1. To je super :) já si tedy zatím jen koupila na poště tu samolepku "Daruj srdíčko", ale nos jsem už jednou mívala taky :D
    Ráda bych tě pozvala k sobě na giveaway (odkaz vpravo v menu)
    www.getmovincz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Tyhle nosy mají děda s babičkou a několikrát už jsem si ho nasazovala a fotila se s ním, nikdy mě však nenapadlo, že to má takovýhle význam. Příště, až budu v Neoluxoru, koupím si ho. :)

    OdpovědětVymazat
  3. toto jsem viděla u celebrit, a strašně se mi taková nadace líbí :) Tuším, že na instagramu bylo hodně takových fotek a je super, že se takto tomu věnují :) Moc hezký článek :)!

    voguetheresa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat