úterý 12. února 2013

Slečno, nechcete "šanelku"?

V Praze se na ulici setkáte s mnohými prodejci a zástupci dobročinných spolků, kteří se vám přímo na místě snaží vnutit své zboží a odmítnutí pro ně často není odpovědí. Co si budeme povídat... když projdete jejich zónou, například tou na Andělu, a přispějete  každému, kdo vás na těch pár metrech zastaví (na kočičky, pejsky, děti, životní prostředí a já nevím, co ještě), tak možná uděláte dobrý skutek, ale v pozici studenta za chvíli zruinujete sám sebe, takže občas odmítnou musíte. Já osobně těmhle prodejcům navíc nedůvěřuji, protože jsem už několikrát zaregistrovala odhalení podvodníků, kteří si takhle přivydělávali a někteří mě sami svým otravných chováním odradí. Zrovna nedávno mě prodejce od nejmenované charity doslova pronásledoval, ignorujíce mé předchozí slušné odmítnutí, několik metrů takovým způsobem, až jsem málem "žuchla" pod projíždějící tramvaj. 

Ale můj včerejší zážitek je trochu jiný. Zrovna jsem byla na cestě na autobus z Prahy, abych si užila posledních pár dní před začátkem semestru,  když v tom mi do cesty skočila cikánka středního věku. Vytržená z myšlenek, kterými jsem byla zaujatá, jsem nechápavě zírala na ženštinu, která mi právě šermovala před očima světlou krabičkou. "Slečno, vám to tak sluší, nechcete "šanelku"?" Až v tu chvíli mi došlo, že stojíme před parfumérií, že které dotyčná vyšla a hned mi skočila do cesty, a v ruce drží parfém Coco Mademoiselle. "Já za ni nic nechci, dám vám ji zadarmo." V tu chvíli se samozřejmě rozblikalo červené světýlko. Člověk, který vám jen tak dává parfém od Chanelu, musí být buď štědrý blázen... nebo zlodějíček zbavující se svého lupu.

Máte nějaký zajímavý a zábavný zážitek s pouličními prodejci? 


2 komentáře:

  1. Zadarmo? Hahahh:D, zadarmo ani kuře nehrabe :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě! :D Sem čekala, že mi za ní vyškubne tašku s noťasem, nebo něco podobného, takže jsem upalovala pryč div se za mnou neprášilo :D

      Vymazat